Дослідження впливу комбінованої деформації та передрекристалізаційної термічної обробки на структуру та механічні властивості сталей - Дубовий, Олександр Миколайович; Макруха, Тетяна Олександрівна; Dubovyi, Oleksandr; Makruha, Tetiana; Дубовой, Александр Николаевич; Макруха, Татьяна Александровна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Досліджено вплив комбінованої деформації та передрекристалізаційної термічної обробки (ПТО) на зміну структури, твердості, тимчасового опору руйнування та відносного подовження сталей Ст3 та Х12. Показано, що застосування комбінованого деформування та ПТО протягом 2 хв для сталі Ст3 дозволяє досягнути підвищення твердості на 29 % щодо деформованого стану. Установлено, що комбіноване деформування та передрекристалізаційна термічна обробка сталі Х12 приводить до підвищення твердості на 11 % після комбінованої деформації з наступною ПТО протягом 2 хв.
Study of the impact of combined deformation and pre-recrystallization thermal treatment on the structure and mechanical properties of steel
Исследование влияния комбинированной деформации и предрекристаллизационной термической обработки на структуру и механические свойства сталей
Keywords: передрекристалізаційна термічна обробка; комбінована деформація; субструктура сталі; механічні властивості; pre-recrystallization thermal treatment; combined deformation; steel substructure; mechanical properties; предрекристаллизационная термическая обработка; комбинированная деформация; субструктура сталей; 67.017:620.18:621.785; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.136