Аналіз методів визначення приведеної інтенсивності транспортного потоку - Ярошенко, Ілля Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: обґрунтування та практичний аналіз впливу інтенсивності транспортного потоку на заходи організації дорожнього руху на дорозі національного значення. Об’єкт дослідження – дорожній рух на автомобільних дорогах. Предметом дослідження є метод визначення приведеної інтенсивності транспортного потоку на автомобільних дорогах. Методи дослідження: методи статистичного аналізу, метод натурних спостережень, метод визначення приведеної інтенсивності руху. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз впливу параметрів організації дорожнього руху на безпеку, аналіз методів визначення приведеної інтенсивності транспортного потоку, експериментальне визначення приведеної інтенсивності транспортного потоку із подальшою розробкою заходів з підвищення безпеки дорожнього руху. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції та ремонті досліджуваної ділянки автомобільної дороги. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху на автомобільних дорогах.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; автомобільна дорога; дорожньо-транспортна пригода; світлофорне регулювання