Спосiб дiагностування насосiв - Пiмонов, Георгiй Георгiйович; Пiмонов, Iгор Георгiйович (My University, 2014)
1. Спосіб діагностування насосу, що полягає в створенні тиску випробування на виході насоса, з нерухомим валом насоса, фіксованим принаймні в одному положенні, який відрізняється тим, що технічний стан насосу визначають за параметрами інтенсивності проходження постійного, заздалегідь створеного в гідроакумуляторі, об'єму випробувальної рідини крізь зазори в насосі при тиску і температурі випробування. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що за параметр інтенсивності для визначення технічного стану насосу приймають час проходження постійного об'єму випробувальної рідини крізь зазори в насосі при тиску і температурі випробування. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що за параметр інтенсивності для визначення технічного стану насосу приймають гідродинамічну силу від тиску на "стінку" струменя випробувальної рідини, що проходить крізь зазори в насосі при тиску і температурі випробування.
Keywords: автотранспортнi засоби, дiагностика