Підвищення ефективності автомобільних перевезень жирів та олії у напряму Україна-Польща через пункт пропуску Ягодин - Косова, Катерина Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження – процес автомобільних перевезень жирів та олії у напряму Україна - Польща через пункт пропуску Ягодин. Мета роботи – підвищення ефективності автомобільних перевезень жирів та олії у напряму Україна – Польща через пункт пропуску Ягодин за рахунок впровадження технології тайм-слотування. Метод дослідження – аналітично-практичний. У роботі на підставі обраного і обґрунтованого критерію ефективності – часу перевезення вантажів, побудовано економіко-математичну модель процесу перевезення жирів та олії у напряму Україна – Польща через пункт пропуску Ягодин, яка враховує використання технології тайм-слотування. Впровадження на практиці запропонованих у роботі рішень надасть можливість підвищити ефективність автомобільних перевезень жирів та олії у напряму Україна – Польща через пункт пропуску Ягодин з можливим отриманням річного технологічного ефекту, який буде складати від 6 до 7 годин на одну їздку (15,7 %). Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, що займаються автомобільними перевезеннями у міжнародному сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міжнародні перевезення; тайм-слотування; обсяг перевезення; час перевезення; експеримент