Оцінка ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів. - Бондаренко, Олексій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є оцінка ефективності експлуатації гібридних транспортних засобів. Об’єктом дослідження є зниження витрат енергоносіїв гібридними транспортними засобами в умовах експлуатації. Предметом дослідження є гібридні транспортні засоби і силові установки які побудовані за економічним принципом. Методом дослідження є аналітичне дослідження робочих процесів гібридних транспортних засобів. Виконано аналіз сучасного стану і перспективи розвитку гібридних транспортних засобів. Запропоновано, що в технічних основах побудови гібридних транспортних засобів нового типу, слід користуватись економічним принципом. Згідно з економічним принципом доведено, що перспективний гібридний транспортний засіб доцільно створювати на базі найбільш масового автомобіля. Перспективними напрямками розвитку концепції є наступні: інтеграція автомобіля в у єдиний інформаційний простір транспортних систем, підвищення рівня безпеки транспортних засобів та систем; застосування енергозберігаючих та екологічно чистих технологій.
Keywords: ГІБРИДНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ЕФЕКТИВНОСТЬ ЕКСПЛУАТАЦІЇ; ЕКОНОМІЧНИЙ ПРИНЦИП; ПАЛИВНА ЕКОНОМІЧНІСТЬ; ВЕНТИЛЬНИЙ ДВИГУН; ТЯГОВА АКУМУЛЯТОРНА БАТАРЕЯ.