Зміна структури та властивостей МДО-покриттів в алюмінієвому сплаві АК-4 в процесі формування покриття - Субботіна, В. В.; Subbotinа, V.; Субботина, В. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У роботі досліджено структуру та властивості покриттів на сплаві АК4, сформованих у лужно-силікатному електроліті в анодно-катодному режимі методом мікродугового оксидування (МДО). Наведена двошарова будова та стадійність структуроутворювання покриттів у сплаві АК4. Структура та властивості МДО-покриття визначаються не тільки умовами електролізу, а й товщиною самого покриття.
Changing the structure and properties of micro-arc oxide coatings on aluminum alloy AK4 in the process of forming coatings
Изменение структуры и свойств МДО-покрытий на алюминиевом сплаве AК4 в процессе формирования покрытия
Keywords: алюмінієвий сплав АК4; мікродугове оброблення; фазовий склад; товщина покриття; мікротвердість; AK4 aluminum alloy; micro-arc oxidation; phase composition; coating thickness; microhardness; алюминиевый сплав АК4; микродуговое оксидирование (МДО); фазовый состав; толщина покрытия; микротвердость; 669.295.539.121; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.152