Розумна дорога з функцією генерації електроенергії. Частина 2. Розробка дорожнього покриття для живлення електричних транспортних засобів категорії L1 - Козлов, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – аналіз існуючих видів інноваційних багатофункціональних доріг і з урахуванням всіх їх переваг та недоліків запропонувати концепт дорожнього покриття для живлення електричних транспортних засобів категорії L1. Об'єкт роботи – процес перетворення різних видів енергії в електричну та заряд електричних транспортних засобів категорії L1. Предмет роботи – енергогенеруюче дорожнє покриття. Запропоновано концептуальне рішення дорожнього покриття для побудови велодоріжок, що складається з багатофункціональних панелей. Досліджено процес заряду електричного транспортного засобу категорії L1 з електрогенеруючим дорожнім покриттям. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні сучасних інноваційних розумних доріг та велодоріжок.
Keywords: сучасні дороги; розумні дороги; велодоріжка; поновлювальні джерела енергії; інноваційне дорожнє покриття; електровелосипед; зарядна інфраструктура