Порівняльний аналіз методів наземного лазерного сканування та тахеометричної зйомки для створення тривимірної моделі інженерного об'єкта. Частина 1. Польові геодезичні вимірювання наземним лазерним сканером та тахеометром - Голик, Єлізавета Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано нормативно-правове забезпечення геодезичних робіт та розглянуто основні види інженерно-геодезичних вишукувань. Виконано наземне лазерне сканування об’єкта із застосуванням лазерного сканера та тахеометричну зйомку в умовній системі координат. Описано технологію виконання польових робіт і здійснено розрахунок часових витрат для кожного методу. Проведено порівняльну оцінку ефективності досліджуваних методів та сформульовано узагальнюючі висновки.
Keywords: наземне лазерне сканування; тахеометрична зйомка; тривимірна модель; інженерний об’єкт; геодезичні вимірювання