Обґрунтування раціональних технологій в інтегральних транспортних системах доставки вантажів у напрямку Німеччина - Україна. Частина 2. Розробка технологічних основ організації процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі з перевантаженням через склад - Писаренко, Дмитро Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті аналізу сучасного стану питання визначено проблеми та недоліки існуючих систем обслуговування вантажопотоків на терміналах та запропоновано математичну модель, яка дозволяє комплексно врахувати інтереси кожного учасника процесу на принципах ресурсозбереження. В якості практичних рекомендації по результатам проведеного дослідження визначено оптимальну кількість виробничих ресурсів при обслуговуванні вантажопотоків з перевантаженням через склад. Оптимальні значення кількості виробничих ресурсів забезпечують максимальне значення критерію ефективності, що дорівнює 0,65. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортно-експедиторських та логістичних підприємств при плануванні та організації доставки вантажів терміналі в інтегральній транспортній системі у напрямку Німеччина – Україна.
Keywords: вантажопотік; інтегральна транспортна система; термінал; склад; взаємодія; раціональна технологія; ефект