Комплекс інженерно-геодезичних робіт при реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків –Довжанський на ділянці км 431+407 – км440+480 у Харківській області. Частина 1. Геодезичні роботи при складанні проєкту реконструкції дороги - Копотун, Владислав Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – геодезичні роботи, які виконують для проєкту реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. Мета роботи – провести аналіз нормативної бази та обґрунтувати геодезичні роботи з реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєктна документація щодо реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. В дипломному проекті виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, проаналізована нормативна база щодо проведення геодезичних робот при реконструкції дороги, наведено технологію геодезичних робот, які виконують при створенні проєкту реконструкції автомобільної дороги.
Keywords: реконструкція автомобільної дороги; геодезичні роботи; поздовжній профіль; план траси; тахеометричне знімання