ПРОГНОЗУВАННЯ ДОБОВОЇ ЗМІНИ ТЕРМОВ’ЯЗКОПРУЖНОГО СТАНУ ДОРОЖНЬОГО ОДЯГУ. ЧАСТИНА 2. СЕ-АНАЛІЗ ТЕМПЕРАТУРНОГО ПОЛЯ - Янчевський, І. В.; Янчевский, И. В.; Yanchevskyi, I. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Подано результати розрахунку методом скінченних елементів зміни температурного поля в дорожньому одязі впродовж доби літнього/зимового періоду за кліматичних умов Харківської області. Розроблена в рамках дослідження програма розрахунку дозволяє враховувати метеорологічні та дорожні параметри для модельованої ділянки автомобільної дороги.
ПРОГНОЗИРОВАНИЕ СУТОЧНОГО ИЗМЕНЕНИЯ ТЕРМОВЯЗКОУПРУГОГО СОСТОЯНИЯ ДОРОЖНОЙ ОДЕЖДЫ. ЧАСТЬ 2. КЭ-АНАЛИЗ ТЕМПЕРАТУРНОГО ПОЛЯ
PREDICTION OF DAILY CHANGE OF THE THERMOVISCOELASTIC STATE OF ROAD PAVEMENT. PART 2. FEM-ANALYSIS OF THE TEMPERATURE FIELD
Keywords: дорожній одяг; температурне поле; нестаціонарна задача термов’язко¬пружності; метод скінченних елементів; дорожная одежда; температурное поле; нестационарная задача термовязкоупругости; метод конечных элементов; road pavement; temperature field; non-stationary problem; thermoviscoelastic state of layers; method of finite elements; 625.7/8