Методика оцінки експлуатаційної економічності транспортних дизель-генераторів - Богаєвський, Олександр Борисович; Аргун, Аргун Щасяна Валіковна; Bogajevskiy, Aleksandr; Arhun, Shchasiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розроблено методику оцінки впливу технічних засобів управління на підвищення експлуатаційної економічності тепловозних дизель-генераторів, які дозволяють ще на стадії впровадження енергозберігаючих заходів визначити ефективність дизель-генераторів в сталих режимах, перехідних режимах і в режимах холостого ходу, очікуваних в процесі експлуатації транспортного засобу. Запропонована методика може бути використана в якості дієвого теоретичного інструменту, а отримані результати можуть бути використані при обґрунтуванні застосування різних технічних систем контролю і управління.
Methodology for assessing the operational efficiency of transport diesel generators
Keywords: дизель-генераторна установка; локомотив; тепловоз; економія палива; diesel-generator unit; locomotive; diesel locomotive; speed controller; fuel economy; 629.331; 10.30977/VEIT.2022.22.0.4