Розширення експлуатаційних можливостей колісного екскаватора - Фомін, Данііл Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена розширенню експлуатаційних можливостей колісного екскаватора за рахунок використання додаткового шнекового робочого устаткування. Була запропонована нова конструкція захоплювача з ручним приводом для швидкого монтажу додаткового шнекового обладнання. Представлена компонувальна схема приводу шнеку. У роботі були розглянуті питання розрахунку геометричних параметрів основних виконавчих механізмів. Визначенні сили опору буріння і параметри гідроприводу екскаватора, та вибрані його основні елементи. В окремому розділі виконано аналіз напружено-деформованого стану бурильної штанги та шнеку в пакеті Autodesk Іnventor.
Keywords: екскаватор; шнекове обладнання; 3-d моделювання; autodesk іnventor; аналіз напружено-деформованого стану