Спосiб визначення та обмеження динамiчних навантажень при роботi тракторного агрегату - Лебедєв, Анатолiй Тихонович; Подригало, Михайло Абович; Полянський, Олександр Сергiйович; Артемов, Микола Прокопович; Дубiнiн, Євген Олександрович; Хворост, Олександр Григорович; Задорожня, Вiкторiя Володимирiвна; Кот, Олександр Володимирович (My University, 2010)
Спосіб визначення та обмеження динамічних навантажень при роботі тракторного агрегату, що включає визначення сили опору тракторного агрегату, який відрізняється тим, що опір руху визначають на основі вимірювання поздовжніх прискорень при вибігові трактора без знаряддя, потім при вибігові тракторного агрегату, визначають гранично допустиме лінійне прискорення тракторного агрегату, з яким порівнюють дійсне поздовжнє лінійне прискорення, у випадку перевищення вказаного граничного значення знижують подачу палива до силового агрегату.
Keywords: трактори