Алітування листових сталей в єдиному процесі із знеміцнювальною термічною обробкою - Тагірова, Севда (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Встановлені оптимальні параметри швидкісних режимів рекристалізаційного відпалу, перестарювання та поверхневого алітування заготовок із холоднокатаної тонколистової сталі 08 кп, які забезпечили необхідну структуру і властивості для якісного і бездефектного виготовлення холодним деформуванням електрозварних трубок паронагрівачів та сприяли підвищенню їх довговічності при експлуатації в умовах підвищених температур, агресивного середовища, значного тиску. Рекомендовані режими термічної обробки дозволяють підвищити технологічну пластичність сталі, покращити деформівність заготовок із вже готового листа і зменшити брак при виготовленні виробів методами холодного деформування
Keywords: холоднокатаний лист; сталь 08кп; швидкий нагрів і охолодження; рекристалізаційний відпал; структура; властивості; перестарювання; холодна обробка тиском; глибоке витягування; алітування; трубки паронагрівачів