Оцінювання ефективності діяльності підприємства - Астахова, Ганна Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі вдосконалено поняття «ефективність діяльності», яке на відміну від існуючих, характеризує її як здатність суб’єкта діяльності визначати та досягати цілі, які відображають оптимальне співвідношення витрачених ресурсів і результатів діяльності. Вдосконалено методичний підхід щодо оцінювання ефективності діяльності підприємства, який на відміну від існуючих, базується на визначенні локальних, блочних та інтегрованої оцінок ефективності діяльності на підставі використання матричного методу. Запропоновано та обґрунтовано відкриття інтернет-магазину підприємства та зниження його транспортних витрат за рахунок вдосконалення оперативного управління перевезеннями.
Keywords: ефективність діяльності; матричний підхід; інтернет-магазин; транспортні витрати