Інтелектуальна технологія підвищення точності вимірювання тиску в умовах низького відношення сигнал/шум - Петровський, Іван Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі запропоновано інтелектуальну технологію підвищення точності вимірювання тиску, яка базується на використанні адаптивного алгоритму для зменшення впливу шумів у сигналі. Це дозволяє забезпечити високу точність вимірювань навіть при низькому співвідношенні сигнал/шум. Результати роботи можуть бути використані під час розроблення сучасних інформаційно-вимірювальних систем, сенсорних пристроїв, систем моніторингу технічного стану об’єктів, а також у наукових дослідженнях, пов’язаних з підвищенням достовірності вимірювань у складних умовах експлуатації.
Keywords: адаптивна фільтрація; вимірювання тиску; відношення сигнал/шум; ефективність системи; інтелектуальна технологія; інформаційно-вимірювальні системи; надійність системи; нейронні мережі