Вплив модифікування нанокомпозиціями на структуру та властивості ливарних силумінів - Давидюк, А. В.; Калініна, Н. Є.; Поліжко, С. О.; Davydiuk, Anzhela; Kalinina, Natalia; Polizhko, Serhiy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано склад комплексного модифікатора на основі порошків Mg2Si+SiС, розміром часток 50…100 нм плазмохімічного синтезу. Розглянуто технологічний процес модифікування алюмінієвих розплавів комплексним модифікатором, визначено його температурно-часові параметри. Модифіковані сплави мають однорідну дисперсну мікроструктуру та більшу рідинотекучість, ніж сплави у вихідному стані.
The effect of modification with nanocompositions on the structure and properties of foundry silumins
Keywords: ливарний силумін; модифікування; комплексний модифікатор; структура; механічні властивості; foundry silumin; modification; complex modifier; structure; mechanical properties; 669.715; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.117