Модель управлiння матерiальними потоками в логiстичних системах - Ачкасова, Л. М.; Аchkasova, L.; Ачкасова, Л. Н. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розширення взаємовідносин між регіонами і державами є основною з причин ускладнення і подовження ланцюгів матеріальних потоків. Логістичний підхід до управління матеріальними потоками передбачає необхідність об’єднання в єдину систему всіх елементів логістичного процесу. Метою статті є формування моделі управління матеріальними потоками з урахуванням всього спектру інформаційних потоків, що його забезпечують. Для формування означеної вище моделі були використані такі методи: проаналізовано та синтезовано інформацію щодо підходів до визначення поняття матеріального потоку у логістичних системах. За допомогою логістичного підходу визначено складові матеріального потоку, які повною мірою дозволяють ідентифікувати його. У ході дослідження також широко використовувалися методи порівняльного аналізу, графічний метод для відображення запропонованої моделі. У статті отримала подальший розвиток модель управління матеріальними потоками, який, на відміну від існуючих, враховує весь спектр інформаційних потоків, що забезпечують ефективне управління матеріальнимим потоками в логістичних системах. Отримана модель дозволяє підприємствам більш системно досягати поставлених цілей, збільшити швидкість руху матеріальних потоків, забезпечити їх якість та ефективність. Отримані результати, що полягають в розробці моделі управління матеріальними потоками в логістичних системах, дозволяють здійснювати подальші дослідження щодо поділу функцій у запропонованій моделі та організації переходу до ефективного управління матеріальними потоками.
Model of material flow management in logistics systems
Модель управления материальными потоками в логистических системах
Keywords: модель управління; матеріальні потоки; інформаційні потоки; методи управління матеріальними потоками; management model; material flows; information flows; methods of material flow management; модель управления; материальные потоки; информационные потоки; методы управления материальными потоками; 336.22; 10.30977/ЕТК.2225-2304.2021.37.0.36