Розробка технології виробництва ЩМС з комплексом полімерних модифікаторів на АБЗ, що реконструюється - Бурак, Євген (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проаналізовано вплив комплексного модифікатору «Полідом» на властивості бітумного в’яжучого, розроблено технологічну схему випуску щебенево-мастикових сумішей із комплексним полімерним модифікатором, обрано відповідне обладнання, розраховано склади сумішей що випускає завод, складське господарство асфа-льтобетонного заводу, енергетичні потреби заводу. За розрахованими складами асфальтобетонних сумішей та розробленою технологічною схемою виконані відповідні ка-лькуляції вартості сумішей запланованих до випуску. За умови підвищення якості асфальтобетону на комплексному полімерному модифікаторі «Полідом» оцінено еконо-мічну ефективність його застосування як модифікатору бітуму.
Keywords: щебенево-мастикова асфальтобетонна суміш; комплекс полімерних модифікаторів; полідом; когезія; технологічна схема