Моделювання навантаженостi та аналiз напружено-деформованого стану елементiв траверси ливарного крана - Сагіров, Ю. Г.; Суглобов, В. В.; Кухар, В. В.; Рєзніков, О. О.; Sahirov, Y.; Suglobov, V.; Kukhar, V.; Reznikov, A.; Сагиров, Ю. Г.; Суглобов, В. В.; Кухарь, В. В.; Резников, А. А. (Харківський національний автомобильно-дорожній університет, 2019)
Проведено моделювання навантаженості під час розгону ливарного крана та аналіз фактичного напружено-деформованого стану елементів траверси з урахуванням теплового впливу та додаткових інерційних навантажень. Об’єктом дослідження є закономірність розподілу напружень в елементах траверси. У статті запропоновано методологію моделювання та аналізу напружено-деформованого стану траверси ливарного крана з урахуванням додаткових навантажень, яка ґрунтується на методах розрахунків на міцність за допустимими напруженнями та методі скінченних елементів. Розроблено розрахункову схему, твердотільно-деформовану модель та виконано розрахунок методом скінченних елементів у CAD/CAE системі.
Load simulation and analysis of the stress-strain state of the elements of a casting crane travers
Моделирование нагруженности и анализ напряженно-деформированного состояния элементов траверсы литейного крана
Keywords: ливарний кран; траверса; надійність; моделювання; концентрація напружень; закономірність; метод скінченних елементів; межа плинності; дефекти; напружено-деформований стан; reliability; modeling; stress concentration; method of finite elements; yield strength; defects; stress-strain state; ливарний кран; траверса; надежность; моделирование; концентрация напряжений; закономерность; метод конечных элементов; межа текучести; дефекты; напряженно-деформированное состояние; 621.875