Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на міському маршруті №258е «вул. Академіка Богомольця – просп. Слави (вул. Золочівська)» - Гузійов, Дмитро Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Запропоновано новий графік роботи автобусів на маршруті який передбачає виконання 23 рейсів протягом дня. Збільшення кількості рейсів дозволяє знизити рівень наповнення автобусів, що позитивно вплине на якість транспортного обслуговування пасажирів. Розроблений розклад враховує запропонований графік роботи автобусів. Впровадження коригованого рафіку роботи автобусів дозволяє забезпечити покращення якості транспортного обслуговування пасажирів на маршруті. Збільшення кількості рейсів з 20 до 23 протягом дня забезпечить зниження рівня наповнення місткості автобусів з 1,28 до 1,11. Запропоновані заходи дозволять підвищити рівень показника якості транспортного обслуговування пасажирів з 0,498 до 0,677. Збільшення показника якості на 0,179 (35,9 %) вище ніж при базовому варіанті, що свідчить про ефективність запропонованих заходів та підтверджує доцільність їх впровадження. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації транспортного обслуговування пасажирів на міському маршруті №258е «вул. Академіка Богомольця – пр. Слави». Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрут; зупинний пункт; розклад руху; пасажиропотік