Розрахунок гідропривода для стендових випробувань гідромотора платформи екскаватора UDS-114 на шасі КрАЗ-6322 - Ісаєв, Станіслав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт кваліфікаційної роботи – стендове обладнання для випробувань гідромотора поворота платформи екскаватора для випробувань гідропристроїв мобільного мостоукладача. Мета роботи – підвищення надійності гідропривода екскаватора UDS-114 на шасі КрАЗ-6322. Метод розробки – аналітично-графічний. Вихідні дані до роботи – гідропривод для стендових випробувань високомоментного радіальнопоршневого гідроромотора повороту платформи екскаваторів UDS-114 на шасі КрАЗ-6322. Робочий об’єм гідромотора 1787 см3, тиск до 16 МПа, ДВЗ гідропривода екскаватора має потужність 82,4 кВт, на стенді встановлений електродвигун обертання насоса з частотою 1500 хв-1. Розрахований гідропривод для стендових випробувань високомоментного радіальнопоршневого гідроромотора повороту платформи екскаваторів UDS-114 на шасі КрАЗ-6322. Визначені параметри насосної установки, олива охолоджувача, діаметри трубопроводів, ємність гідробака, потужність стендового електродвигуна. Приведені методики стендових випробувань гідромотора, зокрема згідно зі стандартом ИСО, розглянути питання охорони праці і проведені необхідні техніко-економічні розрахунки.
Keywords: екскаватор; об’ємний гідропривод; насос; гідромотор; розрахунок гідропривода; стенд для випробувань гідромотора; охорона праці; економічна ефективність