Створення ортофотоплану та цифрової моделі рельєфу на основі даних аерофотознімання з метою інвентаризації земель с. Водяне Кіровоградської області - Зайцев, Антон Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – територія села Водяне, що входить до складу Петрівської об’єднаної територіальної громади Кіровоградської області. Предмет дослідження – технологія обробки результатів аерофотознімання для створення ортофотоплану та цифрової моделі рельєфу с. Водяне Кіровоградської області. Мета роботи – створення цифрової моделі рельєфу та ортофотоплану с. Водяне Кіровоградської області на основі даних аерофотознімання. В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз нормативно-правової бази у сфері аерофотознімання та землеустрою; аналіз сучасного стану програмного забезпечення та ГІС-технологій для землеустрою та проведення інвентаризації земель; опис території виконання робіт; визначення меж с. Водяне Кіровоградської області; створення ортофотоплану та цифрової моделі рельєфу (ЦМР); розробка зведеного інвентаризаційного плану.
Keywords: планово-висотне обґрунтування; безпілотні літальні апарати; аерофотознімання; ортофотоплан; цифрова модель рельєфу; інвентаризація земель; геоінформаційні системи