Дослідження гібридної силової установки на базі чотиритактного ДВЗ - Алавердов, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі приведено розробки з конвертації автомобільного двигуна на базі двигуна 4Ч8,8/8,2 в гібридну силову установку, яка працює як двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ) з додатковими тактами і пневмодвигун. Проведено аналіз конструкцій гібридних установок з пневмодвигуном. Наведені порівняльні характеристики зі звичайними ДВЗ. Проведено розрахунок робочого процесу пневмодвигуна. Обрана оптимальний режим його роботи. Виконано оцінку економічної ефективності розробки. Частина проекту присвячена методам поліпшення екологічних показників і зниження експлуатаційних витрат за рахунок конвертації ДВЗ в гібридну силову установку.
Keywords: двигун; ефективна потужність; крутний момент; ступінь стиснення; система живлення; зовнішня швидкісна характеристика