Розробка універсальної дорожньої машини на базі трактора ЮМЗ – 80. - Серіков, Михайло Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано огляд екскаваторів-навантажувачів та робіт пов’язаних з дослідженням навантаження робочого обладнання. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на робоче обладнання екскаватора-навантажувача при роботи з екскаваторним устаткуванням. Виконано міцністний розрахунок робочого обладнання екскаватора-навантажувача. Розроблена методика проектування робочого обладнання екскаватора-навантажувача. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: екскаватор-навантажувач; трактор ЮМЗ-80; робоче обладнання; ківш; стріла; міцність; надійність