Iнтелектуальна бортова iнформацiйна системи безпiлотного транспортного засобу з блоком 3D карт - Нiконов, Олег Якович; Полосухiна, Тамара Олегiвна (My University, 2018)
Інтелектуальна бортова інформаційна система безпілотного транспортного засобу з блоком 3D карт складається з датчиків, відеокамер, блока розпізнавання знаків, радара, супутникового навігатора, блока зберігання цифрової інформації, блока пам'яті про стан руху транспортного засобу, приймально-передавального пристрою, дані з яких передаються на електронний блок, після чого оброблена за допомогою електронного блока інформація надходить на пристрої керування швидкістю руху, керування напрямком руху, керування гальмівною системою, передавальний пристрій та приймально-передавальний пристрій. На безпілотному транспортному засобі додатково встановлюється блок 3D карт з тривимірними картами поверхні Землі для точного орієнтування на будь-якій місцевості, в тому числі місцевостей, що знаходяться далеко від населених пунктів.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби