Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті просп. Голосіївський – вул. Васильківська м. Київ - Довженко, Дмитро Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – організація дорожнього руху на перехресті міста. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті міста. Метод дослідження – аналітичний. В роботі запропоновано впровадження світлофорного регулювання на перехресті просп. Голосіївський – вул. Васильківська в місті Києві. Отримані результати – запропоновані заходи з підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті просп. Голосіївський – вул. Васильківська м. Київ. Вартість запропонованих заходів з підвищення безпеки дорожнього руху складає 711646,8 грн. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті просп. Голосіївський – вул. Васильківська м. Києва з метою підвищення безпеки дорожнього руху на нерегульованому перехресті.
Keywords: безпека дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; дорожні знаки; метод конфліктних точок