Розробка серверної частини веб-помічника із використанням ChatGPT - Головченко, Артем Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес створення серверної частини веб-додатку з використанням штучного інтелекту. Мета роботи – створення програмного забезпечення з використанням штучного інтелекту для покращення взаємодії з користувачем, наприклад, для того, щоб надавати корисну інформацію за запитом; відображення інформації про погоду у вказаному місті; наявність нотаток для можливості запису своїх думок та планів. У процесі роботи було проаналізовано існуючі рішення у сфері веб-асистентів, реалізовано функціональність, яка дозволяє користувачам взаємодіяти з додатком через текстовий ввід. Було розроблено серверну частину веб-додатку і налаштовано взаємодію між клієнтом та сервером. Розглянуто основні принципи і функції охорони праці. Результати роботи представляють собою важливий компонент проекту з розробки веб-асистента, призначеного для різноманітних користувачів із різними функціональними потребами. Під час розробки дипломної роботи автором опубліковано статтю у збірнику наукових праць Головченко А. С., Лебединський А. В. Штучний інтелект – феномен 21 сторіччя // Експертні оцінки елементів навчального процесу : зб. наук. пр. за матеріалами XXV міжвузівської наук-практ. конф., м. Харків, 25 листоп. 2023 р. Харків, 2023. С. 23–25.
Keywords: web-асистент; openai api; nodejs; openweather api; штучний інтелект