Аналіз екологічної складової руху транспортних потоків на вулично-дорожній мережі міст - Лежнева, О. І.; Барун, М. В.; Калюжна, Ю. С.; Коверсун, С. О.; Lezhneva, Оlena; Barun, Maryna; Kaliuzhna, Yuliia; Koversun, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Подано інформацію щодо екологічних аспектів руху міських транспортних потоків. Розглянуто процес формування функції, що кількісно аналізує екологічну небезпеку транспортних потоків, а також критерії для оперативного аналізу ефективності заходів, спрямованих на поліпшення вулично-дорожньої мережі міста з екологічної перспективи.
Аssessment of the eсology composition of traffic flows on the street and road network of cities
Keywords: транспортний потік; інтенсивність руху; міське середовище; атмосферне по-вітря; шкідливі речовини; дослідження впливу; екологічна безпека; traffic flow; traffic intensity; urban envi-ronment; atmospheric air; harmful substances; im-pact studies; environmental safety; 629.656; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.189