Адаптивна фільтрація шумів в інтелектуальних інформаційно- вимірювальних системах - В’яла, Олена Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі магістра проведено аналітичний огляд сучасних підходів до фільтрації шумів у інтелектуальних інформаційно-вимірювальних системах, розроблено математичну модель вимірювального каналу з корельованими шумами, побудовано алгоритм адаптивної фільтрації, що автоматично налаштовує коефіцієнти фільтра за критерієм мінімізації середньоквадратичної похибки. Проведено порівняльний аналіз ефективності класичних та інтелектуальних методів адаптації.
Keywords: LMS; MSE; PYTHON; RLS; SNR; адаптивна фільтрація; інтелектуальна інформаційно-вимірювальна система; нейронна мережа; шум