Розроблення бізнес-логіки мобільного застосунку відстеження технічного стану автомобіля - Савенко, Олег Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є мобільний застосунок, а предметом – розроблення бізнес-логіки мобільного застосунку. Мета роботи полягала в проєктуванні та розробці бекенд-частини мобільного застосунка, що забезпечить можливість взаємодії користувачів із системою. Як результат, було успішно спроєктовано та створено бекенд, який дозволяє користувачам повноцінно працювати з додатком. У рамках роботи проведено детальний аналіз існуючих підходів до розробки кросплатформених мобільних застосунків і обґрунтовано вибір відповідних інструментів. Для створення застосунку використано технології об’єктноорієнтованого програмування, зокрема мову програмування Dart та фреймворк Flutter. Розробка здійснювалася в інтегрованому середовищі IntelliJ IDEA 2022, що сприяло підвищенню ефективності процесу. Результатом роботи стало створення MVP (мінімально життєздатного продукту) мобільного застосунка. Продукт працює у тестовому режимі, забезпечуючи функціональність, яка відповідає вимогам сучасних мобільних технологій.
Keywords: Flutter; Dart; mobile application; API; фреймворк