Антикризове управління підприємством - Кушнир, Владислав Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – фінансово-господарська діяльність підприємства. Мета роботи – поглиблення теоретичних основ і методичних рекомендацій з антикризового управління на підприємстві. Методи дослідження - узагальнення, аналізу і синтезу, морфологічної декомпозиції; системного і комплексного підходу; експертного аналізу, аналізу ієрархій, графічний метод, математично-економічні методи. В дипломній роботі на основі вивчення теоретичних засад антикризового управління дозволило виділити його складові елементи і властивості та розкрито економічну сутність понять «антикризове управління підприємством. На основі аналізу літературних джерел визначено основні методи та програми антикризового управління на підприємстві. За данними підприємства проведено аналіз фінансового стану підприємства та загрози його банкрутства на основі різних підходів. Визначено, що досліджуване підприємство знаходиться в гарному фінансовому стані, є платоспроможним. Запропонована стратегія антикризового розвитку як базова концепція реалізації стратегічного антикризового управління підприємством є інструментом, використання якого дозволяє вирішувати основні завдання антикризового управління. В якості пропозицій по вдосконаленню антикризового управління був розроблений комплект документів. Ці пропозиції дозволять підвищити ефективність процесу антикризового управління підприємством, а саме: забезпечити контроль над витратами, збільшити прибуток, посилити фінансову стійкість підприємства, якісно поліпшити процес антикризового управління. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження - формування механізму антикризового управління на підприємстві.
Keywords: антикризове управління; банкрутство; криза; антикризова стратегія; фінансовий стан