Розробка заходів щодо підвищення ефективності використання трудових ресурсів підприємства - Грабар, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єктом дослідження дипломної роботи є ПАТ «Транскон» Предметом дослідження дипломної роботи є виробничий персонал підприємства ПАТ «Транскон». Метою дипломної роботи є аналіз наявних трудових ресурсів на підприємстві та пошук резервів збільшення об’єму доходу від реалізації послуг на основі підвищення ефективності використання персоналу У першому розділі роботи дане визначення сучасного поняття системи управління персоналом, представлений розгляд трудових ресурсів і проблем зайнятості, розкриті мети, функції, методи управління трудовими ресурсами організації, а також розглянуті задачі кадрового планування, і задачі аналізу трудових ресурсів. В другому розділі дана загальна характеристика підприємства ПАТ «Транскон», даний аналіз фінансового стану підприємства, представлена методика аналізу забезпеченості підприємства трудовими ресурсами. Крім того, даний аналіз забезпеченості ПАТ «Транскон», трудовими ресурсами. Проведено аналіз структури кадрів по категоріях і віковому складі, проаналізована плинність кадрів, даний аналіз витрат робочого часу. У третьому розділі дано аналіз продуктивності праці, визначені резерви підвищення прибутковості, представлені рекомендації з мотивації праці робітників.
Keywords: трудові ресурси; професія; кваліфікація; продуктивність; кадри; фонд робочого часу; мотивація праці