Проектування металоконструкції головної балки мостового крана вантажопідйомністю 10 т. Частина І. Розрахунок металоконструкції чотирьохплощинного мосту решітчастої конструкції - Шепітько, Олександр Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт проектування - металоконструкція мостового крана. Мета роботи - спроектувати металоконструкцію мосту у вигляді чотирьохплощинній ферми мостового крана і виконано її перевірочні розрахунки. У проекті розраховані основні геометричні параметри головною і допоміжної ферми мостового крана. Було визначено навантаження і їх сполучення, визначено зусилля в елементах головної ферми, вибір перерізів елементів головної ферми, крім того, проведені перевірочні розрахунки зварних швів і обрані електроди для проведення зварювальних робіт. У дипломному проект були розроблені 3D моделі елементів металоконструкції моста та проведено аналіз напружено-деформованого стану його елементів.
Keywords: база крана; кінцеві балки; головна ферма; розрахункова схема; 3d модель