Дослідження напрямків удосконалення геодезичних методів земельних кадастрових робіт - Славінська Олена Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз сучасних кадастрових систем різних країн світу і України. Розглянуто поняття кадастрової системи України. Визначено комплекс сучасних геодезичних приладів для польових кадастрових робіт. Були підібрані оптимальні прилади для роботи в польових умовах. Розглянуто питання, щодо використання геоінформаційних систем у землевпорядному виробництві, що дозволяє створювати карти безпосередньо у цифровому вигляді по координатах, отриманих в результаті вимірювань на місцевості або при обробці матеріалів дистанційного зондування.
Keywords: державний земельний кадастр; сучасні геодезичні прилади; геодезичні методи; кадастровий номер земельної ділянки; кадастрові реєстри; ГІС-технології; полігонометрія