Розробка робочого органу для боротьби з ожеледицею на злітних смуг аеродромів - Горгуль, Євгеній Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності роботи комбінованої дорожньої машини для боротьби з ожеледицею. Зроблений аналіз сучасних комбінованих машин. Проведений огляд протиожеледних реагентів. Проаналізовані передумови створення дорожньої комбінованої машини для утримання взлітних смуг аеродромів в зимовий період. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів розкидального обладнання для розподілу протиожеледної суміші. Розроблено заходи щодо охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: протиожеледні реагенти; ожеледиця; розкидач піщано-сольової суміші; комбінована машина; злітні смуги аеродрому