Дослідження зміни якості та електропровідності антифризів при експлуатації автобусів - Мельничук, Владислав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості та електропровідності антифризів під час експлуатації автобусів. Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації автобусів за рахунок раціонального використання ресурсу охолоджувальних рідин двигунів шляхом оцінки показників якості та електропровідності антифризів. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В дипломній роботі розроблені питання зміни охолоджувальних рідин автобусів за фактичним станом. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовується в системі охолодження автобусу. Вирішити задачу можна розробивши методику експрес-оцінки електропровідності охолоджувальної рідини. Дослідження електропровідності проводилось за допомогою цифрового комбінованого приладу. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки електропровідності, аналіз ДСТ і ТУ на ці рідини.
Keywords: ЕЛЕКТРОПРОВІДНІСТЬ; ОХОЛОДЖУВАЛЬНА РІДИНА; АНТИФРИЗ; СИСТЕМА ОХОЛОДЖЕННЯ АВТОБУСІВ; ПЕРЕВІРКА ЯКОСТІ ОХОЛОДЖУВАЛЬНИХ РІДИН