Геоінформаційне забезпечення нормативної грошової оцінки земель населеного пункту - Юхно, А. С.; Федотікова, А. А.; Iukhno, Alona; Fedotikova, Anastasiia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В умовах сучасного розвитку територіального управління та земельних відносин важливим аспектом є ефективне використання геопросторових даних для формування та актуалізації інформаційних баз, які стосуються земельних ресурсів. Одним із ключових елементів у системі земельного управління є нормативна грошова оцінка земель, яка визначає їх вартість для податкових, юридичних та економічних цілей. Для точного й обґрунтованого розрахунку цієї оцінки важливо мати доступ до високоякісної та актуальної геопросторової інформації, що дає змогу брати до уваги особливість кожної земельної ділянки, її місце роз-ташування, природні, економічні та соціальні умови.
Geoinformation Support for Normative Monetary Valuation of Settlement Lands
Keywords: нормативна грошова оцінка; населений пункт; геоінформаційне забезпечення; normative monetary valuation; settlement; geoinformation support; 332.63; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.253