Інженерно-геодезичні вишукування на ділянці під’їзної автомобільної дороги до будівельного майданчика Комишнянського газоконденсатного родовища в Полтавській області - Сухова, Валерія Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи виконано: визначення складу комплексу інженерно-геодезичних робіт та нормативно-правового забезпечення інженерно-геодезичних робіт; топографо-геодезичну зйомку ділянки на місцевості за допомогою електронного тахеометра; розгляд технології автоматизованої польової обробки результатів знімання даних геодезичних вимірювань та побудови цифрової моделі місцевості; детальне порівняння можливостей різних програмних комплексів для обробки даних знімання ділянки місцевості; аналіз растрового і векторного представлення даних; побудову цифрової моделі місцевості та геодезичний супровід з реалізації проектних рішень на ділянці під’їзної автомобільної дороги до будівельного майданчика Комишнянського газоконденсатного родовища в Полтавській області.
Keywords: вишукування; геодезичне обладнання; система автоматизованого проектування; цифрова модель місцевості