Раціональні конструкції прогонових будов для відновлення мостів - Захарченко, Максим Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено детальний аналіз існуючих прогонових будов мостів масового будівництва. Наведено найбільш розповсюджені дефекти і пошкодження мостів на території України. Значна частина роботи присвячена аналізу причин руйнування мостових споруд в святі, а також, і в результаті російської агресії проти України. Значна частина роботи присвячена конструкціям тимчасових мостів та переправ. В якості прогонових будов для відновлення зруйнованих мостів запропонована просторова конструкція полегшеного типу, яка може використовуватися у важко доступних районах і при застосуванні легких вантажних механізмів
Keywords: міст; прогонові будови; пошкодження мостів; просторові конструкції