Удосконалення технології корчування. Частина 2. Методика і результати експериментальних досліджень - Дяченко, Кіріл Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглядаються питання удосконалення технології корчування одиночних пнів з розробкою спеціального робочого органу корчувальника-навантажувача. Досліджені та обґрунтовані оптимальні параметри комбінованого робочого органу запропонованого корчувальника-навантажувача. Отримана аналітична залежність, яка дозволяє за розробленою методикою з достатньою ступенню точності визначати опір пня корчуванню комбінованим робочим органом у залежності від діаметра пня, об'ємної маси ґрунта, параметрів кореневої системи та межі міцності коренів. Отримана експоненціальна залежність може використовуватись проектувальниками для оперативного визначення опору корчування у залежності від діаметра пня.
Keywords: корчувальник-навантажувач; одиночні пні; важільні корчувальники; опір пня корчуванню; комбінований робочій орган