Аналіз можливостей геоінформаційної системи QGIS для побудови рельєфу у 2D та 3D проекціях на прикладі гори Говерли - Губін, Ілля Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено аналіз нормативного забезпечення топографо-геодезичної та картографічної діяльності. Окрім того, розглянуто цифрове моделювання рельєфу, використовуючи сучасні методи та технології. Здійснено аналіз геоінформаційних систем, зосереджений на їх можливостях у побудові рельєфу у 2D та 3D проекціях, на конкретному прикладі гори Говерли.
Keywords: геоінформаційна система; геопросторові дані; цифрова модель рельєфу; SRTM; аналіз; QGIS