Методика використання Raspberry Pi та Orange Pi в метрологічному кластері машинобудівного підприємства - Ус, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено комплексне дослідження теоретичних і практичних аспектів використання одноплатних мікрокомп’ютерів Raspberry Pi та Orange Pi в метрологічному кластері машинобудівного підприємства. Робота охопила аналіз сучасних концепцій промислової автоматизації, методологію побудови промислового Інтернету речей (IIoT), принципи кластерної організації вимірювальних систем, а також розроблення практичної методики інтеграції цифрових та аналогових датчиків у єдину інтелектуальну інфраструктуру підприємства. Показано, що використання Raspberry Pi та Orange Pi є технічно обґрунтованою альтернативою традиційним промисловим контролерам, що забезпечують операції попередньої обробки даних, агрегування вимірювальних масивів та застосування фільтраційних алгоритмів.
Keywords: вимірювання; машинобудівне підприємство; метрологічний кластер; обробка даних; промисловий інтернет речей