Визначення раціональних параметрів каналів вантажопотоків доставки дрібнопартіонних вантажів автомобільним транспортом у напрямку Польща - Україна - Наслєдухов, Максим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – дослідження є процес доставки дрібнопартійних вантажів у міжнародному сполученні замовникам ТОВ «НЕОЛІТ-ГРУП». Предмет дослідження – вплив параметрів процесу каналів розподілу вантажопотоків на ефективність процесу доставки вантажів у міжнародному сполученні. Мета роботи – удосконалення процесу транспортного обслуговування замовників ТОВ «НЕОЛІТ-ГРУП» за рахунок визначення раціональних параметрів каналів вантажопотоків доставки дрібнопартійних вантажів автомобільним транспортом у напрямку Польща – Україна. Метод дослідження – математичне моделювання. Розроблено технологічні основи визначення раціональних параметрів каналів вантажопотоків доставки дрібнопартіонних вантажів двухрівневому каналі. Запропоновано математичну модель, яка описує процеси взаємодії виробництва, транспорту і споживання з урахуванням особливостей ринкових відносин та базується на основах системного аналізу, логістики та методів дослідження операцій. За допомогою інтегрального показника сумарних витрат по виготовленню, зберіганню та перевезенню визначено раціональні параметри каналів розподілу вантажопотоків: розмір транспортної партії вантажу, резервний запас вантажу на складі, виробнича потужність складу отримувача Економічний ефект від впровадження раціональної технології складає 135597 грн. Результати дослідження можуть бути використані в роботі логістичних підприємств при плануванні та організації каналів розподілу вантажопотоків доставки дрібнопартіонних вантажів у міжнародному сполученні.
Keywords: вантажопотік; канал розподілу; маршрут; дрібнопартіонні вантажі; сумарні витрати; рацональні параметри; ефект