ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕНЬ У ЗАДНІЙ СТІНЦІ КОВША СКРЕПЕРА - Хмара, Л. А.; Спільник, М. А.; Спильник, М. А.; Khmara, L.; Spilnik, M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Досліджено конструктивні рішення задніх стінок скрепера. Проведені дослідження виконано у CAD Solid Works Simulation напруженого стану задньої стінки та поляризаційно-оптичним методом при моделюванні процесу розвантаження ковша. Запропонована нова конструкція задньої стінки скрепера відрізняється більш рівномірним розподілом напружень, знижує загальне напруження на 30–40 % при розташуванні гідроциліндра у співвідношенні Н43/сН=0,5.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ НАПРЯЖЕНИЙ В ЗАДНЕЙ СТЕНКЕ КОВША СКРЕПЕРА
THE DETERMINATION OF REAR WALL STRESSES OF THE SCRAPER BOWL
Keywords: скрепер; задня стінка; розвантаження; дослідження; напружений стан; задняя стенка; разгрузка; исследования; напряженное состояние; scraper; rear wall; unloading; research; stress state; 621.878.6