Проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг на ділянці км 136+340 – км 138+340 з оцінкою умов руху та розробкою заходів з їх покращення - Степанченко, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг на ділянці км 136+340 – км 138+340. Мета роботи – розробити проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги, що дозволить підвищити: безпеку, швидкість та комфортність руху; спроможність пропускати автомобілі з дозволеними для руху осьовими навантаженнями; рівень інформаційного забезпечення та інші. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг на ділянці км 136+340 – км 138+340. В результаті виконання дипломної роботи проведено аналіз інформації щодо ділянки проектування та району розташування дороги, аналіз методів оцінки безпеки руху, оцінку умов руху за коефіцієнтами аварійності, безпеки та швидкостями руху, проектування поздовжнього та поперечних профілів земляного полотна, розробку заходів з організації дорожнього руху, проектування конструкції нежорсткого дорожнього одягу для підсилення існуючої конструкції та для нового будівництва, розрахунок гідравлічних даних, запроектовано подовження водопропускної труби, визначено скорочення частини поточних витрат в результаті розробки проектних рішень.
Keywords: автоматизоване проектування; аналіз аварійності; дорожній одяг; поздовжній профіль; план траси; критерій міцності