Підвищення ефективності системи постачання лакофарбних матеріалів у міжміському сполученні підприємством ФОП Сапожков Д. С. - Сапожков, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі використано реальні вихідні дані підприємства ФОП Сапожков Д.С., що стосуються маршрутів поставок, обсягів відправлень, характеристик маршрутів, структури автопарку та витрат на перевезення. Обґрунтовано проаналізовано діючу систему постачання та виявлено чинники, які стримують підвищення її ефективності, зокрема змінний характер попиту, нерівномірне завантаження транспортних засобів і зростання питомих логістичних витрат на протяжних міжміських маршрутах. Запропонований у роботі підхід до підвищення ефективності системи постачання ґрунтується на поєднанні використання власного автопарку із залученням сторонніх служб доставки, що відповідає реальним умовам функціонування малого бізнесу у сфері дистрибуції. Виконані економічні розрахунки та оцінка ефективності запропонованих рішень дозволяють зробити обґрунтовані висновки щодо доцільності їх упровадження та практичного використання.
Keywords: аутсорсінг; ефективність; лакофарбні матеріали; логістична система; постачання; транспорт