Картини течії неньютонівської рідини у вихорокамерних насосах - Роговий, Андрій Сергійович; Нескорожений, Артем Олегович; Rogovyi, Andrii; Neskorozhenyi, Artem; Роговой, Андрей Сергеевич; Нескороженый, Артем Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено дослідження картин течії неньютонівської (бінгамівської) рідини у ви-хорокамерному насосі на основі математичного моделювання. Модель складена на основі осереднених рівнянь Рейнольдса та SST (Shear Stress Transport) моделі турбулентності. Визначено вплив реологічних параметрів рідини, що перекачується, на кінематичні характеристики течії в насосі. Збільшення в’язкості рідини знижує показники ефективності насоса.
Flow fields of a non-Newtonian fluid in vortex chamber pumps
Картины течения неньютоновской жидкости в вихрекамерных насосах
Keywords: вихорокамерний насос; бінгамівська рідина; реологія; картини течії; неньютонівські середовища; vortex chamber pump; Bingham fluid; flow field; non-Newtonian fluid; вихрекамерный насос; бингамовская жидкость; реология; картины течения; неньютоновские среды; 621.547; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.125