Розробка вдосконаленої системи допомоги водію для легкового транспортного засобу - Смирнов, Арсеній Арсенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення безпеки руху транспортних засобів за рахунок розробки вдосконаленої системи допомоги водію на поворотах в мережі VANET. Об'єкт дослідження – процес розробки вдосконаленої системи допомоги водію для легкового транспортного засобу, яка працює в автомобільної спеціальної мережі VANET. Предмет дослідження – вдосконалені системи допомоги водію ADAS. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити безпеку руху транспортних засобів за рахунок розробки вдосконаленої системи допомоги водію для легкового транспортного засобу, яка працює в автомобільної спеціальної мережі VANET. Проведений аналіз вдосконалених систем допомоги водію та визначені перспективи ADAS. Досліджені інтелектуальні транспортні системи та їх технології: автомобільна спеціальна мережа VANET, інтелектуальні та віртуальні світлофори, прогнозувакння мобільності. Проведена розробка системи обмеження швидкості на поворотах в мережі VANET на основі моделювання динаміки автомобіля в повороті. Розглянути питання охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Визначена конкурентоспроможність та оцінка економічної ефективності. Сформульовані висновки.
Keywords: автомобільна спеціальна мережа VANET; вдосконалена система допомоги водію; віртуальний світлофор; інтелектуальна транспортна система; моделювання динаміки автомобіля в повороті; система обмеження швидкості на поворотах